Voor organisaties

Snel naar “voor professionals”

Voor gemeenten

Wil je als gemeente graag meer weten over wat een ervaringsdeskundige Expex voor jullie zou kunnen betekenen?

Een ervaringsdeskundige is een jongere die ervaring(en) heeft in de jeugdzorg en/of GGZ en heeft geleerd om deze ervaringen op een helpende manier te kunnen inzetten voor anderen.

Participerende gemeenten

Ervaringsdeskundigen kunnen worden ingezet als maatje voor een jongere die op het moment in een moeilijke situatie zit. En kunnen professionals inzicht geven in wat helpend zou kunnen zijn in de jeugdhulpverlening. Als ervaringsdeskundigen zijn we graag de schakel tussen de jongeren en de hulpverlening. We staan graag naast de hulpverlener zodat we vragen kunnen beantwoorden, steun en advies kunnen geven over specifieke onderwerpen. We kunnen niet alles oplossen maar zijn er wel ster in om buiten de kaders van het systeem te kijken. Op een creatieve manier, met een frisse blik, denken we graag mee over mogelijke simpelere en doelgerichte oplossingen. Dit kan over variërende onderwerpen gaan. We denken graag mee over casuïstiek, projectplannen, nieuw op te zetten projecten, beleidsvraagstukken… .etc.

Bent je benieuwd geworden wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen? Of heb je een andere vraag? We staan voor je klaar!

Ons aanbod

Bekijk ons gehele aanbod >>

Bekijk ons gehele aanbod >>

Voor professionals

Zou jij graag hulp bieden die ook daadwerkelijk helpend is voor je cliënten? Loop je vast met een jongeren en weet je even niet hoe je verder kan? Zou je graag meer willen leren over het verbeteren van de jeugdhulp vanuit ervaringsdeskundigheid? Ben jij nieuwsgierig wat er nu echt in het hoofd van de jongere omgaat? Voel jij dat je graag nog een extra verdieping wil maken in je hulpverleningsaanbod?

 

Partner organisaties

Een ExpEx kan met je meekijken vanuit eigen ervaring. Vanuit de positie van de jongeren. We zijn graag de schakel tussen de jongere en de hulpverlener. Wij zijn het levende bewijs dat het goed kan komen na een moeilijke periode. Vanuit deze positie kunnen we hoop bieden. We kijken graag mee hoe jij nog beter kunt worden in het werk wat je zo graag doet. Mocht je ervoor open staan dan bieden we een workshop/training waarin je zelf kunt ervaren hoe een jongere in de jeugdhulpverlening zich kan voelen.

Wat is er nou mooier dan dat jongeren elkaar voorthelpen in de jeugdzorg? We zijn er graag voor elkaar. Ook voor jou als hulpverlener! We bieden je graag een luisterend oor, advies en steun.

ExpEx zijn erin getraind om hun ervaringen op een helpende positieve manier in te kunnen zetten.

Een ervaringsdeskundige begrijpt als geen ander wat er goed gaat in de jeugdzorg er waar eventuele verbeterpunten liggen. We kijken graag langs de labeltjes heen om de jongere zelf te zien. Kijken graag naar de mogelijkheden in een lastige situatie. Wat kan er dan wel? Wat vindt een jongere leuk en hoe kunnen we die kant aanmoedigen? Daarnaast weten we ook dat het zeker niet makkelijk is.

ExpEx streeft ernaar ervaringsdeskundigheid een vast en blijvend onderdeel in de jeugdzorg te laten zijn!

Wil je graag weten of een maatje iets kan betekenen in jouw organisatie? Zou je graag advies willen over een bepaalde casuïstiek?

Vul dan hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.